Mijn Moment met JANZEN

Aandoeningen en ongemakken aan de voeten


Aandoeningen en ongemakken aan de voeten


Nagelreparatie Gel
Indien een nagel afbrokkelt of inscheurt, kan deze lelijk en soms pijnlijk aan uw sok blijven haken. Ook is het in de zomer met open schoenen niet fraai om te zien. In dat geval kan ik als Medisch ProVoet Pedicure uw nagel repareren en begeleiden met Gel.
Ook kunnen wij van nagels met een vreemd model, nagels maken die er “normaal” uit zien. Precies zoals kunstnagels op de handen gemaakt worden. Zie voor meer info ook tabblad teennagelreparaties

Orthese op maat gemaakt
Als u telkens opnieuw terugkerende klachten hebt, zoals likdoorns op- of tussen de tenen of onder de bal van de voet, is er wellicht iets niet helemaal juist aan uw teen- of voetstand. Ik als Medisch ProVoet Pedicure kan u adviseren over een juiste op maat gemaakte orthese van siliconen materiaal. Indien u besluit dat een orthese voor u wellicht de juiste oplossing is, kan ik deze voor u op uw eigen pasvorm vervaardigen.

Nagels knippen
Doen uw tenen zeer omdat uw nagels niet goed geknipt zijn, of kunt u eenvoudigweg zelf niet meer bij uw voeten om ze te verzorgen? Ik als ProVoet Pedicure kan u zeer zeker helpen met het bijhouden en advies.

Kalknagel of schimmelnagel
Ook voor het behandelen van kalknagels (eigenlijk schimmelnagels) bent u bij de  ProVoet Pedicure aan het juiste adres. Samen met u stellen we een behandelplan op en u ontvangt daarbij uitvoerige informatie. Zie voor meer info ook tabblad teennagelreparaties

Ingroeiende nagel
Een ingroeiende nagel is zéér pijnlijk en kan gaan ontsteken. De ontsteking kan voorkomen worden door u op tijd door een ProVoet Pedicure te laten behandelen. Ingroeiende nagels zijn makkelijk te verhelpen en komen na behandeling, en bij knippen op de juiste manier, ook meestal niet meer terug. Indien de klacht hardnekkig terug blijft komen, is het vaak een stand afwijking of erfelijke kwestie en kan een nagelbeugel of orthese uitkomst bieden. Ook deze kan ik als Medisch ProVoet Pedicure voor u plaatsen of maken.

Likdoorn
Een likdoorn (of "weke likdoorn" tussen de tenen), geeft vaak een stekende pijn als men er op drukt. Ook als uw schoenen op die plek knellen of u loopt of staat op een likdoorn die onder de voet zit, zult u de pijn ervaren. Ik als ProVoet Pedicure kan u vrijwel altijd pijnloos van de likdoorn afhelpen. Of een likdoorn na behandeling op dezelfde plek terug komt is mede afhankelijk van de voetstand of het schoeisel dat gedragen wordt.
Soms kan een op maat gemaakte orthese helpen om pijn op de drukplaats tegen te gaan. Deze kan ik voor u maken.
Indien een plek meer pijn doet als er (vanaf de zijkanten) in geknepen wordt, dan is dit hoogstwaarschijnlijk geen likdoorn. Veelal kan vastgesteld worden of het hier om een voetwrat gaat. 

Kloven
Kloven zijn pijnlijke scheuren in eeltplekken, meestal aan de hiel. Voor het verzachten van kloven zijn vele soorten zalf te koop. Wilt u werkelijk effectief behandelen en af van de pijn veroorzaakt door de kloven afkomen, dan is een Pedicure behandeling noodzakelijk. Wij snijden of frezen het eelt weg en maken de omgeving soepel, zodat inscheuren zo veel mogelijk wordt voorkomen.

Wrat
Als u een voet-wrat heeft, kan deze u doorverwijzen voor behandeling door een ProVoet Pedicure. Ik zal de wrat behandelen met een pakking met Salicyl zalf. Echter zijn sommige pedicures en huisartsen bekend met Cryo-therapie (bevriezen).

Eelt
Ik als ProVoet Pedicure kan pathalogisch eelt voor u verwijderen en u advies geven over hoe u dit eelt zo veel mogelijk kunt reduceren. Uiteraard is een deel van het eelt op de voeten nodig voor een goede bescherming, maar u hoeft nooit pijn te houden door eeltplekken.

Hielspoor
Hielspoor is zéér pijnlijk. Op het hielbeen is, door overbelasting, botwoekering ontstaan. De (huis-) arts zal u rust adviseren. Omdat het niet voor iedereen mogelijk is om geheel rust te houden, kan de ProVoet Pedicure u wellicht helpen met een "hielspoorkussen". U mag mij altijd bellen voor informatie en advies.