JANZEN bij Mijn Moment

Relaxing moments with the rituals of JANZEN.


Waarom zetten we niet snel kunstnagels bij tieners


 
nagelstyling-jongeren-800-dpi-800x533
‘Minimum leeftijd gelnagels’ is een populaire zoekvraag op Google. Veel jonge meisjes willen graag glanzende en gekleurde lange nagels. Zij zijn dan ook heel geïnteresseerd in kunstnagels en gellakken. Toch is het niet altijd even verstandig om pubermeisjes in je studio te behandelen. Daar zijn drie redenen voor: de fysieke toestand van pubernagels, het onderhoud van kunstnagels en de financiën.

Gezonde pubernagels
Als de vingers nog groeien, groeien de nagels ook nog. Daarom is het sowieso verstandig om pas kunstnagels te plaatsen als iemand helemaal is uitgegroeid. Er is een tweede ‘medische’ reden om te wachten met kunstnagels. Veel stylisten ervaren dat jonge meisjes een ‘vet laagje’ op de natuurlijke nagels hebben, waardoor de kunstnagels eerder los kunnen laten dan bij volwassen vrouwen. Dat heeft te maken met hormoonschommelingen. In de Westerse wereld krijgen meisjes gemiddeld hun eerste menstruatie als ze 13,1 jaar zijn.  Uit onderzoek van het Haarcentrum bleek dat 35% van de vrouwen vindt dat zij vlak voor de menstruatie een vettere huid en vetter haar hebben dan normaal. Dat komt omdat de talgproductie zowel door vrouwelijke als door mannelijke hormonen wordt beïnvloed. Het mannelijke hormoon testosteron stimuleert de talgproductie en het vrouwelijk oestrogeen remt juist. Tijdens de menstruatiecyclus verandert de verhouding. Dit kan inderdaad tot gevolg hebben dat je een paar dagen voor of juist na de menstruatie last krijgt van puistjes of vet haar. Over het algemeen is het zo dat als de huid en haren vetter zijn, de nagelplaten ook vetter zijn. Een ‘bad hair day’ gaat vaak samen met een ‘bad nails day’. Sommige stylisten spreken zelfs van een ‘vetstoot’ vlak voor de menstruatie. Op een vette nagelplaat hechten gel en acryl veel slechter dan op een droge nagelplaat. Bij jonge meisjes is de cyclus meestal nog niet regelmatig. Door de grote schommelingen in de hormonen worden de jongedames niet alleen humeurig, maar hebben ze bijna altijd vettige nagelplaten. Pas als het lichaam een ‘ritme’ heeft gevonden en de jonge vrouw hormonaal stabiel is, kun je beginnen met kunstnagels. Dat is voor de meeste vrouwen rond hun achttiende. 

Zorgen voor je nagels
Als nagelstylist weet je dat mooie kunstnagels goed onderhouden moeten worden: dagelijks behandelen met nagelriemolie en eventueel korter vijlen. Je moet er ook verstandig mee omgaan en je nagels niet als schroevendraaier gebruiken. Dan houd je kunstnagels op de lange termijn mooi. Pubers denken juist vaak op de korte termijn. Ze zijn impulsief. Ze willen nu iets doen of laten en denken niet aan de toekomst. Ze geven jouw mooie nagels niet de zorg die ze verdienen. Pas als ze kunstnagels op waarde kunnen schatten en er verantwoordelijk mee omgaan, kunnen ze eraan beginnen. Als nagelstylist weet je niet van te voren of je met een verantwoordelijke jongedame te maken hebt, dus kan het raadzaam zijn een minimumleeftijd van achttien jaar aan te houden. 

Financiën
Kunstnagels zijn een luxe product en gelnagels zijn ook al niet goedkoop. Veel jonge meisjes sparen voor één behandeling, maar kunnen niet de driewekelijkse onderhoudsbehandelingen betalen. Dat resulteert in slecht verzorgde kunstnagels en dat is geen reclame voor jouw studio. In het ergste geval slopen ze de kunstnagels er zelf af als ze geen geld hebben om ze professioneel te laten verwijderen. Overigens zijn ouders of voogden financieel verantwoordelijk voor hun kinderen tot hun achttiende jaar. Als een jonger kind bij jou een onderhoudsabonnement of strippenkaart koopt en niet kan betalen, kun je de kosten bij de ouders verhalen. 
De theorie is duidelijk: het is beter om te wachten met kunstnagels tot je achttien bent. 
 
Origineel bericht: https://www.prof-nail.nl/geen-pubers-in-de-studio/?fbclid=IwAR0UHZXoNBfgIERj1U3rsw2f09DZcJ_dTUV8KuXn5t33sbAaoQblA7FK4zw